marți, 24 aprilie 2012

Supa de bame


1-1/2 ceapa tocata marunt
3 catei de usturoi - tocati marunt
3 pachete cu bame (fiecare pachet contine in jur de 10 bame de vreo 8 cm)
3 vinete de marime potrivita
1 rosie dolofana :D
10 crenvurstei din soia (de vreo 5cm lungime fiecare)
1600ml supa de legume
3 frunze de dafin
sare, piper
pudra de ardei iute - optional

Bamele se taie rondele, vinetele - cubulete, crenvursteii - jumatati de rondele sau rondele ;)
In oala se pune ceapa, usturoiul si 2~3 linguri ulei de masline. Se acopera cu capac si se tine pe foc mic-potrivit vreo 5 min., amestecand din cand in cand. Se adauga bamele, vinetele si crenvursteii, se amesteca, se pune din nou capacul si se lasa sa se inabuse iarasi vreo 5 min. Se toarna supa (preferabil fierbinte), se pune si dafinul si se lasa sa fiarba acoperit 20~30 min. Se adauga sare si piper dupa gust. Tot acum se poate adauga si putin ardei... cine prefera ;) ... eu mi-am presarat "shichimi" - un amestec picant din 7 condimente :)

4 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Bamele sunt foarte bune,asa ca imi place supa.Pup!

CristinaK spunea...

Si mie imi plac mult bamele! pup!
Multumesc mult, DiaMar!

Alice spunea...

ma bucur ca te-am gasit!!!

CristinaK spunea...

Multumesc pentru vizita, Alice! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails